Voorgeschiedenis

Op jonge leeftijd was ik al helemaal gek van bomen: ravotten en kampen bouwen in het bos. Dit monde uit in een opleiding schrijnwerkerij in het middelbaar waar ik in contact kwam met de rijkdom van bomensoorten, de groeiwijze en (in beperkte mate) de verzorging ervan. Hier kwam de vonk die de passie liet ontluiken: Ik ga er zijn voor de bomen.

Later volgde ik graduaat Sierteelt in de Katholieke Hogeschool Kempen te Geel en enorm veel geleerd tijdens mijn stageplaatsen bij Arbor NV en Boomkwekerij Marc Van Dyck. Grote dankbaarheid gaat uit naar beide firma’s.

Om mijn droom te realiseren, heb ik mijn kennis eerst uitgebreid bij Boomkwekerij Jos van Vlierden en later ook in het veredelingsteam van het Instituut voor Bosbouw en Wildbeheer (nu INBO) van Boskers, Es, Wintereik en Populier onder begeleiding van Bart De Cuyper. Ondertussen had ik ook het vak van boomverzorging aangeleerd. Met koorden klim ik in iedere boom en met respect voor iedere boom verzorg ik ze.

Tree 4 life vandaag: boomkwekerij te Diepenbeek

In 2009 vond ik eindelijk een ideaal stuk landbouwgrond in Diepenbeek en kon ik eindelijk beginnen met het verwezenlijken van mijn droom als boomkweker. Stilaan leerde ik de knepen van het vak. De winterhandverdelingen lopen vlot en ondertussen heb ik veel ervaring opgebouwd in het nemen van zomerstekken van een aantal soorten sierbomen.

Toekomstvisie

  • Wij dromen van groei, zowel economisch, ecologisch als sociaal. Ons streefdoel is het behalen van een biocertificaat en dit in combinatie als zijnde een sociale onderneming. In dat opzicht willen we mensen opleiden en klaarstomen voor de reguliere arbeidsmarkt in land- en tuinbouw.
  • Verder willen we onze teeltechniek bijsturen waarbij er op een ergonomische en rendabele manier kwalitatieve bomen worden gekweekt.
  • Het toepassen van containerbomen door middel van groeizakken behoort ook tot onze wenslijst om zo een langere leveringsperiode te kunnen aanbieden aan onze klanten.
  • Als laatste punt willen we ons toeleggen op de teelt van fruitbomen en oudere fruitrassen.

Onze filosofie: respect voor iedere boom

Respect voor iedere boom staat voorop bij zowel het kweken van bomen als ook de verzorging ervan. Vandaar ook de keuze om zoveel mogelijk bomen biologisch te telen. Lees meer over het kweekproces.