Naast voedingsstoffen, zuurtegraad, zuurstof en het bodemvochtgehalte is er nog 1 belangrijk onderdeel namelijk de bodemorganismen. Een gezonde bodem bestaat uit zeer veel organismen zoals de gekende regenwormen, springstaartjes, nuttige wantsen en mijten, schimmels en bacteriën. Eigenlijk hoort de gevreesde mol er ook bij. Wist je dat indien je een mol in je tuin hebt zitten, dat het een teken is van een gezonde bodem. Je hebt namelijk veel regenwormen in uw tuingrond zitten en dat is hetgeen mollen graag hebben.

En zo steekt de hele bodem/natuur in elkaar: “Streven naar evenwicht”.

Bomen die slecht groeien hebben voornamelijk als oorzaak een zwakke, verslechterde standplaats. Wij, Tree 4 life, streven naar een gezonde evenwichtige bodem bestaande uit zeer nuttige organismen.
 

Hoe we dat doen? Wij proberen zo veel mogelijk een bossituatie te creëren door de bodem te bedekken met een mulchlaag, standplaatsverbetering toe te passen,… Zo heb je zeer interessante schimmels (paddenstoelen) die in symbiose leven met de boom. De schimmel geeft aan de boom moeilijk opneembare voedingsstoffen en/of bescherming tegen allerlei bodemplagen. In ruil hiervoor geeft de boom “suikers” aan de schimmel. Inderdaad: “evenwicht”.

Binnen onze afdeling Boomverzorging van Tree4life beschikken wij over een ruime kennis. Contacteer ons vrijblijvend via het contactformulier.